6/8/08

XAVI ALDEKOA A LA TRANSALPINE RUN

No fa molts dies vaig rebre un mail de Xavier Aldekoa ( una barreja entre periodista-muntanyenc-esportista i Àngel de la Guarda) , que tant costat ens va fer a molts al Marathon des Sables 08. Al mail, entre altres coses es disculpa per no poder venir a la xerrada del sables i el que ens interessa ara : Diu que ha perdut el seny!!

Ja ens havia comentat que no va poder córrer el sables per culpa d´una operació un més abans de la cursa, però és molt fàcil dir "no sóc aquí, però m´agradaria". Ara ens demostra que no era un farol, que ell és tant animal i que li va la "marxa" com a qualsevol de nosaltres o més.

Participarà a la Transalpine-run, la cursa més llarga que es celebra a Europa i una de les curses per etàpes més exigents del calendari internacional. Durant 8 dies han de fer 300km entre les muntanyes dels Alps amb un desnivell acumulat de 14200 m, corrent molts trams a 3000m d´altura entre gel i neu.
El seu bloc a La Vanguardia digital, "Arena en las zapatillas" va ser un punt d´informació i de seguiment de la prova molt important per la familia i els amics, a més d´estar escrit amb el cor i destilant tot el sentiment del Sables. Tots hi vam deixar anar una lagrimeta o altra, sobretot amb el post "las lagrimas de Júlia".
Ara, a més de participar-hi com a corredor, també ho farà com a periodista, així doncs, el podrem seguir a diari a traves del bloc "Nieve en las zapatillas". Ara ell podrà escriure de la seva propia Júlia.
Segur que valdrà la pena seguir-lo per viure una miqueta el repte que suposa una animalada com aquesta, però també caldra seguir-lo per tornar-li aquella empenta que ell ens donava a totes hores al desert, i la manera de fer-ho serà llegint el bloc i deixant-hi comentaris de suport.
Jo sé la importància d´aquests petits detalls quan estàs cansat i no tens res més.
.
De moment, i esperant que comenci la prova el proper 30 d´agost, sols puc dir:
Molta sort Xavi!!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres tu! m'acaben d'avisar que havies fet aquest post i l'estic llegint des d'Irlanda! Moltes gràcies!!!!
A veure com va aquesta bogeria! Serà molt difícil acabar-la, que jo no sóc un crack com tots els de la sables!Si mai he participat a una carrera!
Però bueno, correré fins que no pugui més per intentar explicar com és l'experiència i, quan no pugui més, explicaré l'experiència igual però des de la haima!jeje

Una abraçada ben gran! i també de la júlia!
xavi

Jaume Tolosa ha dit...

Segur que l´acabaràs, no en tinguis cap dubte. El cap arriba allà on el cos diu prou, i tu segur que tens cap. No ho dubtis i endevant.