15/11/08

TORNEM A LA DURA I PUNYETERA REALITAT

La part bona del que "tot lo bò s´acaba", és que tot lo dolent també. A part d´això no se veure-li res més de bo a que s´acabin les vacances.


Després de disfrutar d´uns dies a Cuba, a tutiplen i tot pagat per TRIUMPH I SLOGGI (una miqueta més de publi), com ja havia dit, ara toca fer-ne cinc cèntims per diferenciar els diferents tipus de turisme que em pogut assaborir.
  • Turisme de relax, és a dir, mojito, tumbona, platja, piscina...no és el que acostumem a fer però ja que hi erem i sobrava alguna horeta...

  • Turisme d´inmersió social. Visita d´un país aprofundint en la mesura del possible en coneixer la manera de viure dels habitants, i per això hem tingut la sort de compartir hores amb la Carmita i en Jose Antonio, sobretot aquest últim que ens va passajar per l´Habana tot un dia amb el seu Ford del 56, increiblement ben conservat .




  • Turisme gastronòmic, és a dir menjar molt, bé i beure molt i millor....

  • Turisme Pijo. Triumph no només ens va pagar el viatge. A més vam disfrutar d´una jornada de catamaran i platja de postal a Cayo Blanco, un sopar a la preciosa Casa Du Pont, adornat amb l´obligatorietat de vestir absolutament de blanc...

  • Turisme esportiu. Del grup de 160 persones que erem al viatge, sóc sens dubte el que millor coneix tota la península de Varadero. La vaig córrer per carretera, caminets, platja amunt i platja avall tant com vaig poder, incloent la sortida de l´ultim dia, just abans de marxar que vaig anar a veure la sortida del sol a la punta d´aquesta península i vaig acabar amb un bany a la platja amb l´única companyia d´uns pescadors un tros enllà i la remor de les onades. La cagada és que vaig anar sempre sense càmara de fotos. Només queda constància de l´snorkel.

  • Turisme d´aventura. Fer un viatge de Varadero a Trinidad, passant per Cienfuegos, 5 persones dins d´un Hyundai Atos, una d´elles el xofer, l´Alberto, un cubà punyetero com ningú, sens dubte fruit de la necesitat, esquivant forats a l´asfalt, gent caminant, carros amb cavall, motos, bicis, altres cotxes a tota llet, camions destartalats, cabres, gossos, controls policials, i tot el que us pogueu imaginar que es pot haver d´esquivar, i moltes coses que no us ho podeu ni imaginar, i si a sobre hi afegiu pluja, i que quan es va fer de nit la major part dels elements a esquivar no porten llums, doncs teniu una jornada més intensa i vibrant que cap partida de la Play o que qualsevol esport d´aventura.

  • Turisme frustant. L´últim dia, passejant per l´Habana, devant del capitoli entregaven els pitralls del Marató de l´Habana, que s´ha de celebrar demá dia 16. Per 2 dies, 2, no cal donar-hi més voltes, però és frustant.
El resum de tot plegat, però, és que hauriem de viatjar més (tot i que no em puc queixar) i que no hi ha cap lloc al món que no mereixi el nostre interés i una petita part de la nostra vida a la terra, així doncs, a partir d´avui començarem a planejar el proper destí, si la crisis no ho impedeix, es clar.

3 comentaris:

Kaiko ha dit...

M'alegro que t'ho hagis passat tant bé! Quina enveja! però bueno...
Jo avui he anat a caminar unes 5 horetes pels Ports Tortosa-Beseit amb la meva dona. Es lo tret de sortida dels meus entrenaments. Fa un mes que estic de baixa i tinc un mono impresionant!
Ens llegim,

Salut,

Jaume Tolosa ha dit...

Hola Karim, se lo dur que es no poder correr per lesio. Tot acaba, i aixo no es l´excepcio.
Anims

MARTA ha dit...

BENVINGUTS!!! A LA CRUA REALITAT!!! Veient les fotos de l'oceà m'ha fet una mica d'enveja i gens sana veient el munt de papers que tinc sobre la taula!!