18/12/08

SPIRA FOOTWEAR

La marca nordamericana SPIRA FOOTWEAR, innovadors en el sistema d´amortiguació SPRING, vol introduir-se, després d´haver testat durant anys els seus productes als USA, a Europa, i aquí al nostre país, com a bons europeus que diuen que som, també.

Tinc l´honor de ser un dels primers provadors d´aquí d´aquestes sabatilles de running, tot i que a falta que arribin les trail i les de més amortiguació, que serien les que em correspondrien com a bon ultrafondista de 80 kg de pès, començaré provant unes voladores, les Stinger Elite SRR 103 .

Jo, tants anys després amb unes voladores!!!. Qui ho havia de dir, que quan els meus entrenaments tiren per córrer 40 hores seguides, hauria de provar unes sabatilles a 3:30 el km.

Però bé, la sensació ha estat bona, molt bona m´atreviria a dir, i tot i que el més prudent seria esperar més sessions,també cal valorar que moltes vegades la primera impressió és la que conta, i aquesta ha estat molt bona.

He començat amb 15´d´escalfament a 4:30-4:40 i després he fet 3x1000 a 3:38-3:42(tampoc cal forçar més...) i després 5´ suaus altra vegada.

La comoditat potser el factor a tenir més en compte, sense descuidar la tremenda lleugeresa, cosa molt normal en unes voladores, però que ho he notat més quan m´he tornat a calçar els tancs que porto per entrenar per allargar la sessió fins a l´hora i mitja. No els podia gairebé aixecar de terra!!!

Com a crítica del model que he provat, que porta dues molles al devant, només puc remarcar que al ser tant lleugeres m´ha donat la sensació que notava la molla i que potser hi trobo a faltar la molla al taló. Pel meu gust (i pel meu cos , 1,88 i 80 kg) no és una cosa prescindible. Però per això hi ha els altres models amb 3 molles (2 devant i 1 al taló) i les de 2 (1+1) i les de 1 molla emplaçada al taló i prou.

Tinc ganes que m´arribin els altres models. Crec que estem devant d´un estri que alleugerirà molts mals articulars dels soferts corredors de fons!!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Jaume!!!
Vaig tenir la oportunitat de veure aquestes Spira i em van semblar genials, sobretot l'spring del talo, a l'avantpeu potser no es tan necessari ( es la meva modesta opinio ). A veure si el gran Marçal ens les porta aviat. Ja m'aniras explicant que tal hi vas ..... ja que et recordo que em deus una visita ( jejeje )
Anims, cuida't el pandeiro i entrena tan com puguis