17/2/10

LIBYAN CHALLENGE SUSPESA


Per obra i gràcia del Gaddafi, que en resposta a l'estira i arronsa que té amb els suisos i ara, per extensió, amb tots els països de l'espai Schenguen s'ha hagut de suspendre la 5ª edició de la Libyan Challenge, a 3 dies de que els participants marxessin cap allà, ja que ha prohibit l'entrada al païs de tots els ciutadans dels països integrants de l'esmentat espai. Practicament tot Europa.

És una autènica putada en majúscules. Intento ficar-me a la seva pell i no em costa gens. La il·lusió, les ganes, els nervis, totes les sensacions i emocions que jo tenia ara fa just un any havia de ser igual, exactament igual, a la que tenien tots ells a dia d'avui.

És molt trist que la política, alta política en diuen ( i una merda) pugui afectar de tal manera un esdeveniment esportiu amateur ( ni que fos profesional tindria excusa) fins a la seva anulació, i que pugui tirar per terra tot el treball fet per una organització exemplar, amb Jean-Marc Tommassini al capdevant, les ganes de molts esportistes amants del desert i les curses d'ultrafons i, no podem oblidar, una font d'ingressos molt important per a la gent de Ghat i de tot Libia, un poble que directa o indirectament rebia una entrada de diners bastant important, ja no d'aquesta cursa, sino del turisme en general, ja que repeteixo, cap europeu (exceptuant anglesos i pocs més) no pot entrar a Libia des d'abans d'ahir i fins a nova ordre.

Trist, molt trist.

Qui es beneficiarà d'aquest fet serà la organització de la Transahariana, que s'ha de celebrar el mes vinent i que ha tingut un allau de noves inscripcións de gent de la Libyan, entre elles la d'en Cyrus Parvine, que ja va correr amb mi la Libyan l'any passat i en Mark Fernandez amb qui vaig coincidir a Sables 2008. Estan també a l'espera de venir dos Mexicans, Victor Sierra i Antonio Chalita, aquest últim també company de Sables 08.

Em sap greu, molt greu que hagi passat això, però estic molt content de tornar a córrer amb en Cyrus i en Mark. Espero poder fer també amb l'Antonio i el Victor, i m'agradaria molt, tot i que se que no podrà venir, poder-ho fer amb el Ser13gio.

L'any vinent segurament es tornarà a celebrar la Libyan, o així ho esperem tots, pel bé de l'esport i del poble Libi. Als polítics...que els donin!

5 comentaris:

ser13gio ha dit...

Muy buena entrada tío. Me alegro de que guardes buenos recuerdos. Todo esto es una mierda, pero así es la vida.

Mucha suerte en Hoggar, te veo muy delante.
s

Xesc ha dit...

Osti quina putada per la gent de la LIbyan.

Ep he vist ara els teus volums i et veig molt be, et desitjo lo millor i a partir d´ara a cuidar-te que millor una mica menys que una mica massa.

Salut

Jaume Tolosa ha dit...

Gracias Sergio, yo con verme en la linea de meta firmo donde sea!

Xesc, ara ja de baixada...o quasi!

Anònim ha dit...

C'est l'Afrique Patron!! Això deia el Thierry Sabine (Fundador del Dakar) sobre aquest continent i les continues putades que t'hi pots trobar. Recorda que, fins i tot, es va haver d'anul·lar el Dakar de fa dos anys just el dia abans de la sortida per problemes d'incertesses vàries. La putada de tot això no és tant per als que anem a fer-hi aventuretes, que al cap i a la fi tenim sempre alternatives. La putada és pels africans, que amb la colla de ganàpies que els manen, no se'n sortiran mai de la seva misèria i mínima qualitat de vida!

Sort a la Transahariana "Forrest Gump"!
ALBERT BOSCH

Jaume Tolosa ha dit...

Tens tota la raó Albert.

Gracies pels ànims, ja veurem que en surt d'això!