12/2/10

ULTRA TRAIL ALTA GARROTXA

Aquest Ultra trail és una ruta que va de Oix fins a Besalú (80-90km) i que s'està preparant (basicament la prepara l'Artigas) per fer en versió pirata, és a dir, sense cap organització professional, i per tant sense pagar inscripció, sense avituallaments gratuïts i sense samarreta de Finisher, i que serà una part del Mega Ultra trail Josep Artigas (MUTJA). Però d'aquest ja en parlarem un altra dia.
Que sigui pirata no vol dir que estigui feta a cop d'ull ni que no hi hagi darrera una muntanya d'hores i d'il·lusió. Regularment es fan entrenaments per la zona per delimitar el millor recorregut, tenir-lo clar i evitar problemes d'orientació el dia D.
A mi, d'altra banda se m'acosta (perillosament) la data de la Transahariana. Tot i que es correrà a molta altura i amb un cert desnivell, el recorregut és molt poc tècnic, molt "pistero", per tant, de res em serveix entrenar corriols tècnics i trencacames. Només em pot servir per acabar de trinxar els meus ja prou castigats turmells i a trenta i pocs dies de la cursa això és el que menys falta em fa.

Així doncs, per aquest motiu jo no seré present a l'Ultra Trail de l' Alta Garrotxa  el proper dia 21, unes tres setmanes abans de marxar cap a Algèria però si que em vaig apuntar aquest diumenge a fer el tram Sadernes- Besalú ja que en Josep em va prometre ( i ho va complir) que era en un gran percentatge per pista. 

Així doncs, el diumenge passat a les 7:30 en Josep, la Montse Cisteré i jo erem a Les Preses on ens varem menjar uns entrepanets per agafar forces ja abans de sortir. Una altra cosa no ho sé, però la gana no la pots perdre mai!

Agafem els cotxes. Un a Besalú i amb l'altra cap a Sadernes. D'aquí comencem a correr, i realment com que el recorregut és facil i poc tècnic, correm i a bon ritme. Molt desnivell i poques pedres. Un bon entrenament per a les cames i els pulmons i que m'anirá molt bé de cara a la Transahariana. Un dia preciós i unes vistes fantàstiques, sobretot a dalt del Santuari del Mont a 1100m i km 25 del recorregut. A partir d'aquí tot avall, i després de 40.8 km i 5:20 h, l'arribada al pont medieval de Besalú no té preu. Dubto que hi hagi un Ultra trail al món amb una arribada més espectacular que aquesta. Bé, potser n'hi ha alguna de millor, però no tant a prop de casa!


Sort a tots/es els que el proper 21 tindran la inmensa sort de poder participar a l'UTAG. Disfruteu-lo.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Jaume, gracies per la propaganda!.
El diumenge 21 farem la versio -test 0. Ja t expilcarem. Conto amb tu per la edicio number 1.( sera abril-maig) Et deixare descansar uns dies.....Tria dates 18 abril, 25 abril , 1 de maig ,9 demaig 0 30 de maig. Tu deixo a tu, recordali al angel. Força a la sorra!!!

massaguer ha dit...

Jo de poder triar,triaria el 25 d'abril,el 18 és massa a prop de l'ultra de la serra de Tramuntana de Mallorca..i que pel maig vaig a fer els 101 peregrinos a Ponferrada.

Anònim ha dit...

El 25 algo pagara algo.... i sera car!

Jaume Tolosa ha dit...

De res Josep. Ja veurem com estaré de cames.

Massa, el 25 d'abril no ets a la CBXR?

mia ha dit...

ooooooooooohhhhhhhhhhhhhhhh acabo de veure just ara que ja deveu estar disfrutant-la, quina llàstima si hagués mirat el blog un parell o tres de dies de ben segur que us hauria acompanyat, almenys una part. Mirem la part positiva, tant km tampoc m'hauria convingut aquesta setmana ja la vaig acabar ahir amb 98,75 que ja és més del que em tocava.

massaguer ha dit...

mia,no pateixis la primera edició de l'UTAG serà el proper dia 1 de maig amb sortida de Oix a les 5 del matí a la plaça de l'església i arribada a sota el pont medieval de Besalú.

massaguer ha dit...

Sóc la Montse Sisteré,amb S t'escric desde casa del massa,capullito cap de suru!!!!!!!!!!!!.

Montserrat Sisteré amb SSSSSSS.