29/1/12

SCOTT Vs BMC

Ui, quin problema!!!

Ara resulta que m'he de comprar una bici de carretera i he de triar entre una o una altra. Quin gran problema!!!

Collons, quan només corria la vida era fàcil, senzilla, sense complicacions (La vida esportiva vull dir, és clar, ja que a la feina i al dia a dia les complicacions i les coses rares solen estar a l'ordre del dia). Sabia perfectament, sense provar-me-les quines vambes volia i quina mida havien de ser, depenent de si eren per entrenar, per muntanya, asfalt, curses al desert o per on fos. Sabia ferpectament quina roba m'havia de posar i quin material m'havia d'emportar també depenent de cada situació o entorn. Ho tenia tot controlat fins al punt de fregar el pasotisme en més d'una ocasió, encara que llavors hagués de pagar un cert preu per la meva gens rumiada decisió que a vegades, no gaires afortunadament, no era la més adequada.

El món de la natació tampoc m'està suposant cap trauma, de moment, al menys a nivell de material. Un banyador, un gorro de plàstic i unes ulleres. Tot el que necessito per la piscina. Ja vindrà el mar i amb  ell el neoprè i llavors potser sorgiran els dubtes. Però això, que ja vindrà. De moment la cosa és senzilla.

Triar la Btt tampoc va ser gaire difícil. O jo ho vaig fer fàcil. M'he de comprar aquesta? Que quan val? Nooooo(!), amb aquesta ja faig, no? I tant que si. Alumini i rodes de 29". No necessitava saber res més. No se quin canvi porto, ni quina marca de rodes, ni els frens, ni res de res. Pel preu ja ha de ser una bici amb uns mínims, segur, i estic segur que per pedalar muntanya amunt no em cal saber res més que al final de la pujada comença la baixada.

Ah noi! Però es veu que amb la carretera no és el mateix. Aquí la cosa ja és més "pija". Potser l'error ha sigut meu per escoltar les opinions de masses ciclistes. Començant pel: "que si, que te l'has de comprar, i que ja veuré com enganxa, i que no me'n penediré mai", però "que sobretot que sigui de carbono, que el canvi un 105 com a mínim, o si puc un Ultegra o un nosequin, que si una bici aero, canvi electrònic, rodes no sé què i que si això que si allò". Total que m'estan fotent un cap com un timbal. Sense adonar-me'n la meva bici ideal ja valia més que el meu cotxe i mira que curiosament, per menys euros, hi ha unes bicis amb motor que es diuen motos i t'estalvien pedalar...

Al final he acotat la compra, si és que al final la compro. L'hi he posat uns límits. Que un no és ni vol ser professional, ni semblar-ho. Que si, que ja sé que m'enganxaré i que no me'n penediré mai. De moment sé on la compro i això ja és molt. Els de Fanàtik ja em varen vendre l'Scott de Btt i estic content del tracte que em donen i la qualitat que tenen. Bona gent per sobre de tot. He fet una mica més de 50 km amb la BMC Road Racer SL01 que m'han deixat provar. És una bona opció per començar (o un model lleugerament superior). Però haurà de competir amb el meu cor per desbancar una bici que em té completament enamorat. L'Scott Foil 20.






Que he de fer? Que dura és la vida del ciclista novell...S'accepten consells.

12 comentaris:

dedoctor.blogspot.com ha dit...

Jaume,
el meu consell... la que més t'agradi... és la que serà teva durant molt de temps... t'ha d'entrar pels ulls... si vols ser més pijo gasta-t'hi més pasta però sempre en la que t'agradi... aquest raonament des del meu punt de vista prima més que si porta 105 o Ultegra o és d'alumini o carbono...
Espero coincidir en alguna marxa aviat!! Sembla que anem pel mateix camí!

Jaume Tolosa ha dit...

Consell integrat a la base de dades... moltes gràcies.
Espero que si que coincidim algun dia!

Quim Cuatrecasas ha dit...

Això depen del gust de cadescú, avui en dia a nivell d'usuari totes són bones i totes van bé. També depén molt del pressuposty. T'has mirat....
És broma.
Salut.

javigine@gmail.com ha dit...

Estic d´acord amb els comentaris anteriors, si vols el meu particular, SCOTT, pero ets tu qui la te que portar i t´hi tens que sentir comode i agust

Anònim ha dit...

El meu consell es que molt millor la natacio que la bicicleta.......

merce ha dit...

Bonissima la descripcio de la piscina que vas fer el dia 16.06.2011.

Jaume Tolosa ha dit...

Gracies Quim i Javi, intentaré seguir els vostres consells, però entre el bloc i el FB, penso que encara estic més liat, jajajaa!!!!

Anònim, i per la natació quina m'aconselles, Scott o BMC?

Mercè, hi ha una colla d'escrits en aquest bloc tirant a friki als quals els hi tinc un "carinyo" especial, i aquest n'es un. Gracies.

dbutxaca ha dit...

Si t'agrada la Scott jo no ho dubtaria.

dbutxaca ha dit...

Si t'agrada la Scott jo no ho dubtaria.

dbutxaca ha dit...

Si t'agrada la Scott jo no ho dubtaria.

dbutxaca ha dit...

Si t'agrada la Scott jo no ho dubtaria.

Jaume Tolosa ha dit...

Vale, vale, vale, valeeeeeee....jajjja m'ha quedat clar!!!!
Gràcies!