31/8/08

I EL RESPECTE A LA GENT GRAN QUE???


Si, estic parlant del Kilian Jornet.

No és que sigui un maleducat, no ho crec, però és que s´ha presentat a l´UTMB, regne d´un senyor de 60 anys anomenat Marco Olmo, guanyador de les 2 edicions anteriors, i se´l menja sense contemplacions. (ja que tot i que finalment aquest ha abandonat, ja li portava molta diferència )
I el problema no rau en haver guanyat a aquest senyor, no, el cas és que aquesta prova s´ha convertit en un fenòmen a nivell mundial que atrau als millors especialistes en proves d´ultrafons i muntanya ( Salvador Calvo, Scott Jurek, Dawa Sherpa, Julien Chorier, Topher Gaillord, Aurelio Antonio Olivar, Jesus Maria Romon , etc) i se´l s ha menjat a tots amb patates.
Totes les apostes, possiblement incloses les seves, el tenien en compte, però en el seu debut a la prova i a la tant llarga distància, i tot i havent-ho guanyat tot o gairebé tot a muntanya, tothom tenia les seves reserves de que pogués guanyar.
Doncs SI, i a més amb 1 hora d´aventatge sobre Dawa Sherpa, segon, i a més destrossant totes les previsions de l´organització.
Ara només cal esperar per donar-lo com a guanyador a la ressolució a la denuncia que s´ha fet on es diu que l´han vist acompanyat, cosa no permesa. Aqui poso el text que ha publicat l´organització:
A seulement 20 ans et pour son premier ultra-trail, le précoce Espagnol Kilian Jornet a franchi en tête la ligne d'arrivée du North Face ® Ultra-Trail Mont-Blanc ® 2008 avec plus d'une heure d'avance sur les prévisions des organisateurs, en bouclant le parcours en 20h56:59. Néanmoins, et pour garantir l'authenticité et l'équité de la course, les résultats officiels vont être reportés à demain, dimanche, suite à de multiples réclamations. L'organisation se donne le temps d'en vérifier l'exactitude. En particulier, Kilian a été officiellement repéré au col des Montets en compagnie d'un accompagnement extérieur, ce qui a fait l'objet d'une pénalité officielle de quinze minutes, effectuée à la Tête aux Vents.
Apart d´això, porto moltes hores seguint les evolucions molta gent d´aquí, coneguts o no i molts han arribat, d´altres han abandonat i d´altres encara corren.
Em trec el barret devant de tots ells.
A la propera edició m´hareu de seguir a mi, espero.....