20/9/08

LIBIA??


Que fins ara no m´hagi preocupat massa de saber on anava a córrer, suposo que era motiu de que no em preocupava massa on anava a córrer. Ara, no és que em preocupi, ja que estic convençut que devant d´un risc l´organització de la cursa no se la jugaria, però si que cal ser conscient que no és el mateix anar al desert de Libia que a Dinamarca o fins i tot el Marroc.


Així doncs, situem una miqueta la cursa, i que millor que "copiar i pegar" un tros de la wikipedia, O visitar-la directament.

És bo situar-se exactament a Libia per no confondre, tal com vaig dir amb el Líban, ja que aniré a una zona super tranquila d´un pais tranquil, gobernat amb ma de ferro per en Gaddafi i que amb els interesos que genera al ser una gran potència en gas i petroli, la tranquilitat està assegurada.

Cal tenir en conte que és el país africà amb l´esperança de vida més alta (74 anys)i que el 50% de la població té menys de 15 anys

Líbia és una república del nord de l'Àfrica. Limita al nord amb la mar Mediterrània , a l'oest amb Tunísia i Algèria, al sud-oest amb el Níger, al sud amb el Txad, al sud-est amb el Sudan i a l'est amb Egipte. Té una extensió d'1.759.540 km2. El clima és mediterrani a la costa i desèrtic a la resta del país.
La capital és Trípoli, amb més d'un milió d'habitants, i les ciutats que la segueixen en importància són Bengasi (650.000 hab.) i Misratah (380.000 hab.).








És el país del món mundial que menys s´ha complicat la vida per trobar una bandera que l´identifiqui. L´he hagut de buscar a més d´un lloc ja que em pensava que era un error: completament verda, i tenint en conte que no és Suissa...


La cursa es desenvolupa a la zona de Ghat, al sud-oest del pais,molt a prop de la frontera d´Argelia, més concretament a la regió de l´AKAKUS, una zona desertica, montanyosa, laberíntica , espectacular i molt rica en art rupestre.


El campament base de la Libyan Challenge es troba aproximadament a 30 minuts caminant de la ciutat de Ghat, i per tant un cop acabada la cursa, no hi haurà excusa per visitar-la tranquilament.


Basicament això és el que us puc dir fora del context purament esportiu. Si algú ho coneix i hi vol dir la seva, serà molt benvingut.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola numero uno...

Le he estado dando un repasillo al blog y he leido tu nuevo reto. Pones que le tienes miedo, bueno y que es lo que quieres, pienso que poco a poco debes perderle el miedo y que quede sólo en respeto, para que vayas con mucha cabeza.
Me encanta en proyecto. No se que tenía el sol de Ouarzazate pero si nos ha ido a todos la cabeza..
un abrazo..
Tu compañero de foto....PILTRAFAS

Luigi ha dit...

Hola Jaume,

Un aspecte important del país és la manca de llibertat de premsa. Poca cosa, vaja...

Vinga, a disfrutar del descans que aviat tornaràs a la batalla

Luigi

Jaume Tolosa ha dit...

Hola Juanma, que alegria saber de ti. No tengas dudas de que el sol de Ouarzazate nos dio fuerte, sino de que lo tuyo en el Camino de Santiago.
Un abrazo muy muy fuerte, y a ver si coincidimos algun dia por el mundo.

Luigi, i tant que si, ja comento que esta gobernat amb ma de ferro. Això sol incloure moltes coses.
Dimecres o dijous començo els entrenaments a saco. Ens veiem per la plana.

Luigi ha dit...

Per cert, la bandera verda -només verda- és per l'islam

De fet, Gaddafi es va autoproclamar líder del món mondial de l'islam.

Humil que és el paio. Espero que no te'l trobis a la cursa, ja seria massa!

Jaume Tolosa ha dit...

Luigi, tu controles molt del tema Libia. Encara ets a temps de fer la inscripció. T´animes?? si no al menys algun dia quedem i m´expliques 4 coses...

Fins aviat

Luigi ha dit...

jajaja

No em van gens aquestes parafernàlies, no m'hi veuràs pas!

Pensava que faries alguna cosa de muntanya, però veig que el desert t'ha enganxat. I ben enganxat! Té pinta de ser bastant exigent...

Possiblement ens veurem a la Mitja de Roda

Jaume Tolosa ha dit...

Ok, t´espero el dia 12 a Roda.

Anònim ha dit...

Bé Bé, seguiu aixi, dons ens podem enterar de les vostres converses, i properes idees, ja.ja.ja