26/10/09

BILBAO NIGHT MARATHON


Realment és necessari patir com un cabronet durant 42km per menjar-te l'endemà un "chuleton" com una casa de pagès?

La veritat és que no ho crec. Vaja, segur que no! Ho demostren la quantitat de “Euskobarrigones” que entre pintxo i pintxo i amb la canya als dits animaven als esforçats gilipolles que ens varem deixar enredar aquest dissabte al vespre per anar en contra de la sabia naturalesa humana: “No esta la noche hecha para correr por las calles”, vaig sentir que canturrejava, entre el públic, un "pajaru" que portava una concentració d’alcohol per litre de sang molt superior a la recomanable per a moltes coses, fins i tot per a parlar.



Però nosaltres som així de dropos, i quan dic nosaltres vull dir en Ramon, jo i 1500 personatges més,  i a les 8 del vespre estavem a punt de solfa sota la pluja i darrera l’arc de sortida de la ditxosa marató nocturna de Bilbao, una marató que prometia molt pel fet diferencial que li donava el córrer de nit per dins la ciutat, però que va acabar sent una marató pel costat del riu i els poligons industrials, més que no pas urbana.
A favor de la ciutat diré que és la cursa on més ambient popular he vist. La gent es va bolcar totalment a animar-nos, fins i tot amb la pluja que sense ser molt forta no va parar mai d’emprenyar, mentre varem córrer per llocs habitats, la gent animava i cridava com mai enlloc. Per la propera edició s'han de proposar un canvi urgent de recorregut, la ciutat i els corredors s'ho mereixen, i també cal que cuidin millor els avituallaments si volen una "Gran" cursa, ja que a aquelles hores hi ha gana.

Tenia raó el “devorabirras” de torn? No esta feta la nit per córrer? Pluja, molta humitat i una extranya sensació de xafogor, barrejada amb estar desgastant energies a l’hora de sopar havent berenat poc i malament, ja que un pintxo de pernil i xampinyons, un altra de…cullons, no recordo de que era, i una cervesa o dues i un cafè no són, crec jo, la millor dieta pre-marató. Afegit tot això a la falta de quilòmetres per asfalt i  a que tota la tarda ja notava com un cert malestar a la panxa, “lo mezclas todo” i et surt… un fart de patir per a una merda de resultat, bé, no cal ser tant dràstic, per a un resultat discret.

Però no haviem dit que l'important no era el resultat, sinó passar un bon cap de setmana amb amics i els pintxos i el taco de carn de l'endemà?

Doncs "misión cumplida", varem córrer per justificar tot això...però  estic segur que molts d'aquests animadors, sense cap justificant, també es varen fotre un kg de carn d’una tacada!

Bon profit!






11 comentaris:

ser13gio ha dit...

Coño, no me acordaba. ¿Pero tú no estabas mediolesionado? Joder, así se curan las lesiones, claro, no me acordaba, haciendo maratones de asfalto.

Ay, pieza...

Bien hecho, hay que divertirse.
s

Ignasi Maraton ha dit...

Hola Jaume, felicitats per un altre marato al teu curriculum. A mi em fa gracia lo de correr per la nit i si puc l'any que be anire, encara que espero que prenguin nota de les millores que dius i que la facin mes urbana i amb mes caliu.
T'animes a fer cap altre mitja d'asfalt mes d'aqui a fi d'any?, com per exemple la de Vilanova i la Geltrú el 16 de desembre? m'aniria molt be una llebre per baixar de 1:35, je je, per tu seria un passeig.
Cuidat

Luigi ha dit...

Doncs sí que vas lluny a fer una marató! Ja en muntarem una "plana de Vic" a la nit, entre patrulles de mossos i renecs de porcs (i potser boira)

Salvador Ribot ha dit...

Hola company.
Enhorabona per un altre marató al sac, encara que segurament m`hagues cadat amb el colega fent unes birres. Inicialment tendeixes a pensar que a una noctura pots millorar el teu millor temps, pro la xafagor fa molts estralls. Suposso que ja estàs ben recuperat. Ànim

Xesc ha dit...

Tio es l´ostia o dels que laas matan callando, jo com el Sergio et feia lesionat, en hores baixes... Be una altra al sac, felicitats.

Jaume Tolosa ha dit...

Sergio, cierto que estaba lesionado, pero cuando el cuerpo empieza a ir bien lo tienes que acabar de curar a ostias.

Ignasi, les mitjes d'asfalt no em fan especial ilusió, però si ens ho podem muntar a nivell de visita familiar et faré de llebre amb molt de gust!! en parlem.

Lluis, es cert que la vaig anar a fer lluny, però Bilbo encara queda aprop de casa comparat amb altres que he fet!. La de la Plana el dia que vulguis, que al cap i a la fi les "sense dorsal" son les millors.

Hola Salvador, tens raó, com sempre. M'hauria d'haver quedat a les birres!

Home Xesc, lo de lesionat, lo que li responc al Sergio, lo de les hores baixes es pot mantenir, no?
Ens veurem el 8?

samy4 ha dit...

Aupa, jaume ,joder no sabia que venias ,nos podiamos haber visto,nosotros tambien la corrimos,mas bien nos arrastramos, sobre todo yo,en teoria y en la practica estamos descansando hasta el dia 2 de noviembre,sin correr absolutamente nada desde Cavalls,pero al tener dorsal sacado por si acaso, en abril,pues salimos,en teoria en ritmos faciles ,pero yo a partir del 25 regular,a partir del 30 mal y del 34 a meta reptando,pero bueno era la maraton de casa y habia que estar, aunque sea para hacer numero,por cierto maraton buena con organizacion pesima que se les fue de las manos,eso si el publico excelente jamas en Bilbao ,habiamos visto tanta animacion,ibamos alucinados,la gente de fuera que corria se quedaba alucinada cuando les deciamos que estabamos flipando,esto en Bilbao nunca habia ocurrido.
Y si merece pegarse una paliza asi para comer un txuleton,en mi casa estuvieron unos chicos de Tarrasa, y el dia siguiente toco sidreriay txuleton como dios manda
Salu2 Agur
PD: tiempo 3h 43,lo mismo que mi paso de marathon en los ultimos 100 que corri,y Lidia 3h 47 ,no me pillo porque tambien pincho al final,por lo menos al final ella fue decima mujer y rasco algo para el txuleton.

Jaume Tolosa ha dit...

Samy, que lastima de ocasión para vernos!
Queda la caña/s pendiente/s

Xesc ha dit...

No crec que vingui el día 8 pq tenim progamat una excursio amb la familia. Salut

JAVI SUBIAS ha dit...

Enhorabuena amigo. El 8 si te animas voy a la media de Salou.... ¿paella?

Jaume Tolosa ha dit...

Javi, no puedo!!! ahora te escribo un mail!