2/4/11

ERA...UN DIA ESPLÈNDID...

Dissabte. 6:30 peus a terra, com cada dissabte. El dia ideal per posar papers en ordre. Migdia. Cotxe fins a les Gorgues.Unhoraquaranta per un paisatge esplèndid, un dia esplèndid amb un sol esplèndid, a un ritme...diguem que esplèndid, més que res per no variar d'adjectiu.
Pot millorar el dia? I tant. Visita d'un vell amic del MDS, el Javi Subias amb la seva família i un amic. Demà tenim l'homenatge a en Fidel Martí a Banyoles. Calçotada per dinar. A Sant Feliuet per pair. Una volta per Vic. Catedral inclosa. Ells cap a Girona, ja ens veurem demà.

Les 7 del vespre. Plaça de Roda plena de gent. Que passa? Que celebren? Marató de donacions de sang. Marató? M'hi apunto, sigui del que sigui. Sempre he pensat que la donació de sang és un acte egoista, la millor manera per poder desprendre't de sang vella i que el cos es cuidi de renovar-la, i com a egoista que sóc, sempre que he pogut n'he donat.
Preguntes de rigor: Et drogues? Tens alguna malaltia? Vas amb dones diferents cada dia? No, no, no, (que més voldria), no, no, no a tot. Has estat en algun país de risc els últims 6 mesos? Ep, si. Això si. En fa 4 que era al bell mig de la selva de l'Amazones.
-No, tu no pots donar sang, estàs de quarantena fins d'aquí a dos mesos, però si vols ens pots ajudar.
Per un moment m'he vist netejant la sala, recollint bosses de sang o repartint sucs de préssec. Però no, l'ajuda consisteix en que em treguin sang igualment, menys quantitat, i que la puguin analitzar, al haver estat en zona de risc de malària, per no he entès ben be quina finalitat.
Aquest és el cabron que em va matar...diuen.
-D'acord. Hi estic d'acord.
-Doncs ja pots passar. Un de malària!- Ha cridat el metge.
...
...
...
Roda és un poble petit. Molts han sentit el metge dient aquesta frase. Als pobles petits les veus corren ràpid, i les malalties encara més, i s'agreugen a velocitats de vèrtic.

- Heu sentit que en Tolosa té la malària?
-Si ja es veia a venir, que fent aquestes curses per aquests llocs...com havia d'acabar sinó?
-No, si li donen quatre dies. No se'n sortirà pas...
-M'han dit que...ja ha traspassat...pobre noi, i amb dues nenes...
-Era bon nano...

Era! Han dit era!
I quan parlen de tu en passat...és que ja formes part del passat.

Les 23:30...És tard. Descansi en pau.

4 comentaris:

ser13gio ha dit...

Mala hierba nunca muere. Que se anden con paciencia los de Roda que de ti no se libran tan fácil. Dudo que lo de Fukushima te liquidase, no va a hacerlo un mosquito de chichinabo.
s

Jaume Tolosa ha dit...

Te contesto hoy, no vaya a ser que mañana ya no esté...

Anònim ha dit...

qui els va parir al rodencs!!!
Quant és l'enterrament? je je je.
Molt maco el que heu fet pel Fidel Martí.
Una abraçada.
Joan Vinyoles

Anònim ha dit...

Colló Jaume,això s'avisa que hagués vingut al teu sepeli amb una flor a la solapa i tot...


massa