19/2/11

LIBYAN CHALLENGE SUSPESA...UNA ALTRA VEGADA

Sembla que hagin trepitjat merda. Bé, no es que ho sembli, estic segur que ho han fet. L'any passat la Libyan Challenge es va suspendre a 3 dies de marxar cap allà per culpa de la "pataleta" de l'impresentable de'n Gaddafi, que va prohibir l'entrada als seus dominis de tots els països de l'espai Schenguen. Això va ser una autèntica putada per a organitzadors, corredors i Libis, que amb la visita de la cursa tenien uns ingressos extra molt importants per a ells. Merda de política.

Semblava mentida que una cosa així pogués tornar a passar, però les revoltes de Tunis i Egipte s'han escampat com la pólvora i ja fa uns dies que Líbia esta sacsejada per merders cada cop més greus i la situació ha desembocat en l'anul·lació de la cursa ahir al vespre, mentre els que anaven a competir-hi -entre ells bons amics, Cyrus Parvine, Sergio Fernandez, Xavi Marina i molts d'altres amb qui he coincidit en altres curses- estaven dormint a París, a punt per agafar l'avió cap a Gath aquest matí.

I espera't, que al març hi ha la Transahariana a Algèria, i després el Marathon des Sables al Marroc, per posar uns exemples de curses que perillen si la situació no s'estabilitza ràpidament.

Quedarà la Libyan Challenge tocada de mort? Espero que no. És una cursa increïble, preciosa i molt ben organitzada. Quan la vaig acabar, el 2009, vaig prometre que un dia o altra la tornaria a fer. Si em poso a la pell de l'organitzador, que en aquests moments és a Líbia amb la major part del seu staff i amb tot el material, entendré que llenci la tovallola, però tot i que se que no llegirà això, si que li voldria demanar que no es rendeixi, que l'any 2012 hi torni, que val la pena.
Jo vull tornar a fer la Libyan Challenge. Molts volem tornar a fer -la. Si-et-plau Jean Marc, no et rendeixis.

6 comentaris:

Eric Vela ha dit...

Ostia quina putada i quina falta de concideració cap als corredors que porten mesos entrenant. Mai he preparat un ultra com aquest, pero amb la meva escassa experiència en maratons, que et suspenguin una cosa com aquesta, amb els mesos de logística que implica, ha de ser per penjar-te.

Jaume Tolosa ha dit...

Hola Rotterdam, doncs si que es fort, una cursa així pota un muntatge al darrera de molts mesos i molta pasta per a molta gent.

ser13gio ha dit...

Bonitas palabras las tuyas. Espero que no sea el fin de la carrera, no creo que nadie de los que están involucrados en ella, la pequeña repercusión allí que hacemos entre todos y por supuesto los potenciales corredores lo merezcan. No creo en la suerte, pero es de las veces que casi casi creo, porque joder qué mal venidas vienen a veces.

Mucha gente jodido hay ahora, pero ya se pasará supongo.
s

Jaume Tolosa ha dit...

Yo tambien lo espero Sergio, pero no se si JMT tendrá ganas de seguir con esto...al tiempo.

emonje ha dit...

Jaume, a ver si vuelves y cuando vuelvas llevas un compañero nuevo ;-)

Jaume Tolosa ha dit...

Esteban, a ver si hablas en serio!